субота, 26 листопада 2022 р.

Голодомор

В четверту суботу листопада українці поминають невинно закатованих більшовиками голодоморами, своїх пращурів. Їх нищила радянська влада лише за те, що вони були українцями, за те, що вони мали бажання працювати вільно на своїй землі.





На своїх підвіконнях діти запалили  Свічку Пам'яті. Щиро дякую батькам за допомогу.
Кожне фото прекрасне. Без слів читаємо глибокий зміст української душі.









пʼятниця, 25 листопада 2022 р.

16 днів проти насильства

 В рамках Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства"

Бібліотекарем дитячого абонементу було проведено інформаційну годину до Міжнародного дня боротьби з насильством «Наші долоньки проти насильства».







понеділок, 21 листопада 2022 р.

День Гідності та Свободи

  День Гідності та Свободи — день в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції та Революції Гідності. 

Пам’ятну дату запровадили з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження й донесення до сучасного та майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події, які мали місце в Україні на початку XXI століття. День гідності ті свободи досить міцно укоренився у нашу традицію. Цей день виник на запит суспільства. І саме в цей день люди вважають за обов’язок і честь вшанувати пам'ять учасників Майдану, загиблих на Майдані Героїв Небесної сотні.



середа, 16 листопада 2022 р.

День Толерантності

 


Сьогодні тема дня — толерантність. Не лише у цей день ми можемо бути толерантними до інших: батьків, дітей, дорослих. І як важливо нам сприймати один одного, бо іноді дорослі забувають, що були дітьми, а діти ще ніколи не відчували себе дорослими.
Тож сьогодні бібліотекар дитячого абонементу Дмитрук Ю.Ю. завітала до учнів з темою "Долоньки толерантності"



неділя, 13 листопада 2022 р.

ДЕНЬ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

 День украї́нської писе́мності та мо́ви — свято розвитку державної мови, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

З нагоди цього свята до нас завітали працівники Публічної бібліотеки Дмитрук Ю.Ю. і Безверха С.Г. та провели  інформаційну годину "Мова нас єднає."









пʼятниця, 4 листопада 2022 р.

УКРАЇНА - ЦЕ МИ!

Нехай квітує Україна
В духмяних сонячних садах!
Нехай збирається родина —
Наш оберіг у всіх віках!
Привітною хай буде доля,
Не буде заздрості і зла!
Цінуймо, браття, нашу волю,
Нам треба жити для добра!

Патріотичний флешмоб "Україна — це ми!"

Учні 2-А і 2-В класів комунального закладу "Кам`янський ліцей №1 Кам`янської міської ради Черкаської області" створили мапу України власноруч виготовленими квітками.