субота, 31 грудня 2022 р.

Наші таланти

 Вітаємо Дмитрук Яринку із зайнятим 2 місцем у Всеукраінському конкурсі «Новорічні дива в Україні - 2022»

🎅🏻🎅🏻🎅🏻❄️❄️❄️
Пишаємося🤗!!! Бажаємо море радості, щастя, здійснення великих мрій та мирного життя 💙💛🙏❤️
Нехай ця ПЕРЕМОГА не буде останньою!!!👍🌹👍🌹🙏🙏🔥🔥🔥🇺🇦


понеділок, 19 грудня 2022 р.

Свято Миколая

 Сьогодні  до нас завітав СВЯТИЙ МИКОЛАЙ зі своїми помічниками-волонтерами та відданим захисником Патроном. Вони подарували неймовірні емоції, а під кінець свого виступу Миколай вручив подарунки чемним діткам.

Ми хочемо подякувати нашим ЗСУ за можливість провести невеличке свято для наших діточок. Слава Україні 💙💛🇺🇦







понеділок, 12 грудня 2022 р.

Вечорниці на Андрія

 Щорічно 13 грудня ми святкуємо День Андрія Первозванного. З усього річного циклу свят воно вважається найбільш таємничим, а народні обряди походять ще від дохристиянського свята Калити. Традиційно в Україні молодь збиралась на  Андріївські вечорниці для ворожіння, випікання калити та парубоцьких збитків. Звісно, що тепер більшість звичаїв забулась та відійшла в минуле, але частина з них живе й по сьогодні.



середа, 7 грудня 2022 р.

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ХУСТКИ

 Хустка – це символ нашого народу, вона оберіг, що символізує любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм. 











вівторок, 6 грудня 2022 р.

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ ЗСУ

 День Збройних сил України відзначається щорічно 6 грудня. Це свято завжди відзначалося з гордістю та пошаною, але у 2022 році під час повномасштабної війни його важливість зросла ще більше. ЗСУ - це меч і щит України, наша опора і захист. Найкращі сини і дочки України борються в Збройних силах за незалежність і свободу своєї Батьківщини.

Вітаємо всіх доблесних і хоробрих чоловіків і жінок, які потужною стіною захищають свою рідну Україну від окупанта! Неможливо висловити словами нашу безмежну вдячність. Нехай Господь береже кожного українського воїна. Україна пишається своїм військом. Слава Збройним Силам України! Слава Україні!
Тож прийміть щирі привітання від найменших.


субота, 26 листопада 2022 р.

Голодомор

В четверту суботу листопада українці поминають невинно закатованих більшовиками голодоморами, своїх пращурів. Їх нищила радянська влада лише за те, що вони були українцями, за те, що вони мали бажання працювати вільно на своїй землі.





На своїх підвіконнях діти запалили  Свічку Пам'яті. Щиро дякую батькам за допомогу.
Кожне фото прекрасне. Без слів читаємо глибокий зміст української душі.









пʼятниця, 25 листопада 2022 р.

16 днів проти насильства

 В рамках Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства"

Бібліотекарем дитячого абонементу було проведено інформаційну годину до Міжнародного дня боротьби з насильством «Наші долоньки проти насильства».







понеділок, 21 листопада 2022 р.

День Гідності та Свободи

  День Гідності та Свободи — день в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції та Революції Гідності. 

Пам’ятну дату запровадили з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження й донесення до сучасного та майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події, які мали місце в Україні на початку XXI століття. День гідності ті свободи досить міцно укоренився у нашу традицію. Цей день виник на запит суспільства. І саме в цей день люди вважають за обов’язок і честь вшанувати пам'ять учасників Майдану, загиблих на Майдані Героїв Небесної сотні.



середа, 16 листопада 2022 р.

День Толерантності

 


Сьогодні тема дня — толерантність. Не лише у цей день ми можемо бути толерантними до інших: батьків, дітей, дорослих. І як важливо нам сприймати один одного, бо іноді дорослі забувають, що були дітьми, а діти ще ніколи не відчували себе дорослими.
Тож сьогодні бібліотекар дитячого абонементу Дмитрук Ю.Ю. завітала до учнів з темою "Долоньки толерантності"